Wednesday, July 14, 2010

eXtRavAganZa...

akhirnya setelah hampir 3 bulan gua tak hapdet, berjaya jugak gua hapdet blog gua nih...sejak dua menjak tiga menjak ni mmg gua malas gile pun nak hapdet blog nih...tapi arini gua rase cam nak bercerita ape yg jadi selame 3 bulan nih...gua malas nak cite panjang2, so  gua just kesimpulankan semuanye pun...

bulan mei:

2hb Mei jadi tarikh keramat dalam hidup gua...gua selamat bergelar suami kepada pn ani kebabom  walaupon semua org da tau...hahaha...gua nak ucapkan berbanyak terima kasih pada semua yg hadir mase majlis tuh...7hb Mei plak membe gua aka Maknye ngan Fati plak yg kawen...pastu minggu selepas tu si fahmi habaq ang plak kawen...pastu amirul plak kawen...terus menerus tiap2 minggu...perut kembung makan nasi minyak je...hahahaha!!!

muka2 pengantin baru...hehe...

bulan jun:

majlis resepsi belah family gua kat kemaman, tengganu pd 12hb...pada hari yg same ofismate gua aka ieda selamat melahirkan babygirl...ala2 same tarikh gitu...hahaha!!!sehari pas kenduri gua, bini gua, maknye n fati pegi honeymoon combo ke pulau perhentian...duk kat perhentian besar...gile bes wooo!!!bak kate maknye, kopeks di merata2....opssss!!!kitorang pegi 3 hari 2 malam...pasni nak pegi tioman plak kalo ade benda yg tak 'melekat'...hehehehe...bulan ni jugak gua mendapat perkhabaran gumbira daripada rakan2 gua pasal mereka bakal menjadi daddy n mummy...gua nak ucapkan TAHNIAH pada maknyer & fati, jiji & badariah dan paklan & huda...gua doakan semoga berjalan lancar dan semoga Allah memberikan kesihatan yg baik kepada mereka...amin...

percubaan maknye utk mengelastikkan badan...first try, kuar bunyi 'prak'...second try, bunyi 'prakkKK' lagi kuat...terus ajak balik chalet...nak tuka suar...hahaha...larikK!!!(klik gambar utk tumbesaran..)

perhentian yg indah...kopek tiada di waktu ini...

bulan julai:

gua sibuk membzkan diri nak pindah umah baru...gua x duduk kat bukit antarabangsa dah...skang gua dah join 'puncak jalil clan'...tak main dah bukit2 nih...main puncak plak...hahaha!!!alhamdulillah setakat ni semua berjalan ngan lancar...tinggal nak pasang lampu2, perabot2 ngan para2 je...nanti gua announce bile rumah gua da officially open...ari isnin lepas, gua ngan geng2 beron pegi ber'buka puasa' kat sush1 k1ng, midvel...amik feel nak bulan puasa bulan depan katenye...hahaha...lupe nak cakap, 10hb aritu member ofis gua plak yg selamat mendirikan rumahtangga...tahniah pada widia dan 'pasangan'...hahaha!!!semoga bahagia ke akhir hayat...

ape2 pun, gua nak mintak maap pada member2 gua yg gua x dapat nak hadirkan diri pada majlis kawen lu orang espcially pada nico dan syaffiq aka fotografer wedding kitorang...gua rase dah panjang lebar entry gua nih...nanti gua sambung lagik ye...

p/s: agak2 ade org nak datang tlg gua kemas umah x wiken nih...hehehe...

5 pengomen:

Maknyer said...

praaaapp2 tu yg xsedap nak dengar tu, berat mata memandang, berat lagi bahu memikul..lol!

weekend ni kami singgah bole?dah ada mangga gate belakang?

Lynda said...

aku kemas part bilik aku je bleh?

Cik @ni kebabom! said...

Lynda - ko punye bilik tinggal nak letak besen & gayung je untuk ko memerut! larikkkkk~

badd said...

maknyer: sila2...mangga gate belakang dah ade...cuma lubang najis je belum...hahaha!!!

lynda: bilik ko kitorang da kemas...so ko kena kemas bilik kitorang plak...hehehehe!!!

Lynda said...

pn ani kebabom:sengal
badd:aku nak kemas fridge je la..aku dh bagi cop sirim..senang lepas ni aku amik makanan dlm fridge..ahaha